|
|
Lån  


 
Annonce:


Der er mange forskellige rygsæktyper, mærker, kvaliteter og prisniveauer. Rygsække kommer i alle størrelser til alle mulige forskellige formål. Der er lige fra de mindre dagtursrygsække på 10-55 liter, over de lidt større på 40-90, helt op til 135 liters militær- og ekspeditionsrygsække. Når en rygsæk er beskrevet som for eksempel 70+20 liter, betyder det at toppen. dvs. låget, kan forskydes og det der kaldes snefanget rumme ekstra 20 liter. 1 liter er et rummål og bliver målt i 10 kubikcentimeter.

De mest almindelig rygsække er i dag det man kalder ergonomiske eller anatomiske rygsække. Hvilket vil sige at bæresystemet er indbygget i selve rygpartiet med forskellig polstring til ryg og lænd. Skulderremme og hoftebærebæltet er ligeledes formet efter den menneskelige anatomi. Her er bærekomfort i højsædet. De fleste nyere rygsække kan justeres efter ryglængde og der er specieldesignede til både børn, kvinder og mænd. Børnerygsække er små størrelser der passer til børns ryglængde, ikke blot små voksensække. Kvindemodellerne er som regel lidt kortere i ryggen end modellerne til mænd, har formskårne hoftebærebælte og skulderremme der passer til de kvindelige anatomi – bryst, smallere skuldre og bredere hofter. Kvinderygsække er også som oftest, selvom det er samme model, en smule mindre i literkapasitet end mænds, da kvinder ikke bør bære ligeså meget som mænd, pga. fysik.











Information på sider:

Friluftsudstyr - Rygs&lig;ktyper - Rejser & Ferie - Pakning af rygs&lig;k - Gode råd rygs&lig;kke - Rygs&lig;kke - Tasker - Fordele og ulemper med rygs&lig;kken - Flyrejser - Valg af rygs&lig;k - Netbutikker - Justering af rygs&lig;kken -



 Du er her: Rygsæk.dk - Rygsæk.dk -  
 
Â